Zweedse massageZweedse massage is gebaseerd op de Westerse concepten van anatomie en fysiologie in tegenstelling tot veel Oosterse massage technieken. De term Zweedse massage is vooral gangbaar in Nederlandstalige en Engelstalige landen, daarbuiten wordt vooral de term klassieke massage gebruikt. De term Zweedse massage komt van de onterechte aanname dat de Zweedse gymnastiekleraar Pehr Henrik Ling de grondlegger van de massagevorm is, het blijkt dat het een Nederlander was die de termen heeft geïntroduceerd om deze massagevorm te beschrijven.
 
Bij een Zweedse massage maakt men gebruik van de technieken effleurage (strijkende beweging), petrissage (kneden), tapotement (korte slagen) en frictie. De masseur gebruikt bij een Zweedse massage massage-olie om de weerstand van de huid te verminderen. Bij een Zweedse massage wordt het lichaam geheel bedekt met handdoeken en alleen het gedeelte waar de masseur op het moment aan werkt wordt blootgelegd.
 
Logos massageEen Zweedse massage is een goede manier om voor ontspanning te zorgen, na de behandeling zul je volledig ontspannen zijn en toch niet vermoeid zoals bijvoorbeeld kan na een Thaise massage. Het is ook een goede manier om vastzittende spieren te laten ontspannen en zo blokkades in het lichaam op te lossen. Daarnaast bevordert een Zweedse massage ook de doorbloeding, zorgt ervoor dat het zuurstofniveau toeneemt, helpt het lichaam bij het afvoeren van afvalstoffen, bevordert de flexibiliteit en vermindert spanningen (fysiek & mentaal).
 
Heb je interesse in een Zweedse massage, kijk dan voor het maken van een afspraak op de pagina 'contact / giften'.