VoetreflexologieReflexologie is een massage techniek waarbij je druk uitoefent op de reflex gebieden op de voeten en handen om te zorgen voor een diepe ontspanning en het lichaam zijn eigen genezingsproces te stimuleren. Reflexologie is een natuurlijke veilige massagevorm die je immuunsysteem bevordert door gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en die je geest kalmeert.
 
De theorie waar de reflexologie op is gebaseerd gaat ervan uit dat alle onderdelen van het lichaam zijn verbonden aan bepaalde reflexzones op de handen en voeten. Door deze reflexzones te stimuleren kun je een reactie opwekken in het desbetreffende lichaamsdeel. Zo kun je dus het gehele lichaam stimuleren door alleen de voeten te masseren.
 
In de tijd van de Egyptische farao’s (4500 jaar geleden) maakten ze al gebruik van reflexologie. Dit blijkt uit schilderingen in de tombe van de Egyptische dokter Ankmahor. Ankmahor was een van de invloedrijkste personen uit die tijd. De schilderingen beelden twee patiënten af die een voetreflexologie massage krijgen.
 
Logos massageDe voeten zijn het verste verwijderd van het hart en de bloedcirculatie heeft de neiging om in de voeten te stagneren. Vooral als de kuit spieren het bloed niet goed door het lichaam pompen. Voetreflexologie stimuleert de doorbloeding en helpt zo om aandoeningen zoals trombose te voorkomen.
 
Voor een voetreflexologie massage kun je in een stoel zitten met een voetenbankje om 1 been op te laten rusten. De benen moeten tot boven de knie bloot zijn want de onderbenen worden ook behandeld tijdens een voetreflexologie massage.
 
Als je interesse hebt in het krijgen van een voetreflexologie massage, kijk dan op de pagina 'contact / giften' voor het maken van een afspraak.