Thaise massageThaise massage, ook wel Thaise yoga massage genoemd, is een eeuwenoude techniek van massage die is gebaseerd op accupressuur, de Indiase Ayurvedische leer en yogahoudingen. De grondlegger van de Thaise massage was de Ayurvedische dokter Jivaka Kumar Bhacca (zie logo Thai traditional medical society). Hij kwam uit India en leefde ten tijde van de boeddha (ongeveer 2500 jaar geleden). In veel oude geschriften uit die tijd wordt hij geroemd voor zijn medische kennis, en voor het behandelen van veel belangrijke mensen uit die tijd, waaronder de boeddha zelf.
 
Bij een Thaise massage bewerk je in tegenstelling tot een Zweedse massage niet alleen de spieren. De filosofie achter de Thaise massage concentreert zich op energie punten en banen, Sen genoemd. Tijdens een Thaise massage strekt de therapeut de klant uit en masseert en geeft druk op de Sen punten en banen. Het gebruik van deze Sen punten en banen vindt je ook terug in sommige vormen van Westerse fysiotherapie zoals manuele therapie en myofasciale technieken.
 
Logos massageHet is door de combinatie van het lichaam oprekken, de meditatieve ontspanning en het bewerken van de Sen punten en banen dat een Thaise massage zo effectief is. Een Thaise massage wordt normaal op een matje op de grond gegeven en de klant kan loszittende kleren dragen. De masseur gebruikt niet alleen zijn handen om het lichaam op te rekken, maar ook zijn voeten en ellebogen.
 
Deze massagevorm is onder ander goed om spierspanningen op te lossen, en dit effect kan je een dag later nog voelen. Door de cliënt te strekken in allerlei verschillende yoga poses heeft een Thaise massage dezelfde gezonde invloed als een yoga sessie op je lichaam. Het bevordert de bloedcirculatie, stimuleert het lymfe systeem, en bevordert de spijsvertering. De afvoer van afvalstoffen door de bevorderde circulatie in je lichaam en door het stimuleren van het zenuwstelsel zorgen ervoor dat je immuunsysteem wordt versterkt. En een Thaise massage is een goede manier om stress te verminderen door de ontspannende werking.
 
Als je interesse hebt in een Thaise massage kijk dan op de pagina 'contact / giften' voor het maken van een afspraak.